november 2000
Het vineuze wonder van Maastricht. Noordelijkste wijngaard van Nederland. Een wijnwinkel in Rotterdam.


Wie in Maastricht is geweest is er misschien aan voorbij gelopen, zonder ook maar iets te beseffen. Tenzij u een wijnliefhebber bent, dan was u ongetwijfeld naar binnen gegaan en had u het met eigen ogen kunnen aanschouwen. Een wijngaard in het centrum van de stad. Honderdvijftig wijnstokken, Gamay uit de Beaujolais en Pinot Noir uit de Bourgogne. Dit vineuze wonder van Maastricht bevindt zich achter de winkel van Thiessen Wijnkoopers.
In dit eeuwenoude pand aan de Grote Gracht wacht u overigens meer verrassingen. Zoals de sfeervolle kelder met eikenhouten vaten gevuld met wijnen uit voornamelijk Frankrijk die door de firma Thiessen zelf verder opgevoed en gebotteld worden. Een fraaie, gerestaureerde klassieke Peugeot als promotie-voertuig. De gastvrije ontvangst en persoonlijke benadering van de klanten. En dan hebben wij het nog niet eens over de te proeven en te kopen wijn gehad, maar daar moet u zelf over oordelen.


Een wijngaard in het noorden van Nederland, op een breedtegraad waar men het niet zou verwachten. Een unicum in de wereld voorzover bekend. Om het met eigen ogen gezien te hebben, brachten wij een bezoek aan het plaatsje Donderen in de provincie Drenthe.


IN VOORBEREIDING